מונג דאל- Moong dal

מונג דאל (Mung Dal) הינה אחת מהקטניות המסורתיות והפופולאריות בהודו. המונג דאל מיובא מהודו ישירות אליכם על ידי מהרג’ה.

משקל- 1 ק”ג

כשרות- פרווה, בד”ץ בית יוסף

למה לקנות אצלנו?
✔ שירות לקוחות אישי
✔ חוויה של טעמים מהודו

✔ 
מאות מוצרים ייחודיים

19.00

במלאי

תשלום מאובטח

תיאור

מונג דאל (Mung Dal) – אחת מהקטניות המסורתיות והפופולאריות בהודו. אנו מייבאים עבורכם את המונג דאל היישר מהודו. המונג דאל מתאים לבישול של תבשילים הודיים מסורתיים, ובכלל לתבשילים טעימים ומזינים.

הקטנייה הנפלאה הזו היא ללא ספק אחת מהמזונות האהובים והבריאים מהמטבח ההודי ולה יתרונות תזונתיים רבים הטמונים בתכולת הסיבים העשירה שלה, בהיותה דלת שומן ודלת נתרן ועשירה במגוון של ויטמינים ומינרלים, כגון: סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ, ברזל, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין K ופנולים. כוס מונג דאל מבושל תעניק לגופכם 14 גרם חלבון!

ערכים תזונתיים (100 גרם)

אנרגיה (קלוריות): 348
סך השומנים מתוכם (גרם): 1
חומצות שומן רווי (גרם): פחות מ-0.1
חומצות שומן טראנס (גרם): פחות מ-0.5
כולסטרול (מ”ג): 0
נתרן (מ”ג): 0
סך הפחמימות מתוכן (גרם): 60
סוכרים (גרם): 0
חלבונים (גרם): 25

הנתונים המדויקים מופיעים על גבי המוצר, אין להסתמך על הפירוט המופיע באתר, יתכנו טעויות או אי התאמות. יש לקרוא את המופיע על גבי אריזת המוצר לפני השימוש.

התמונות והתאריכים המופיעים הינם להמחשה בלבד ואין להסתמך עליהם.

 

והנה מתכון לתבשיל הודי חורפי – מונג דאל, שפורסם בעיתון הארץ.

מתכון לתבשיל הודי חורפי – מונג דאל

תבשיל מונג דאל הודי חורפי

מצרכים:

  • כוס מונג דאל (מש מקולף או עדשים חצויות)
  • 8 כוסות מים
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות חמאה הודית – גהי
  • 2 כפיות זרעי חרדל (שחור)
  • 2 כפיות של זרעי כמון
  • קוביית ג’ינג’ר הודי קפואה או 2 ס”מ של שורש ג’ינג’ר טרי
  • חצי כפית אבקת כורכום
  • רבע כפית חלתית/הינג (חשוב להקפיד על הכמות על מנת למנוע טעם לוואי)
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • שתי כפיות מלח
  • עלי קארי (לא חובה אבל מומלץ)

תהליך ההכנה:

  • לשטוף את המונג דאל (מש חצוי ללא קליפה) או את העדשים.
  • להשרות במים בסיר כרבע שעה.
  • לבשל על אש בינונית למשך עשר דקות.
  • להסיר את הקצף שעולה בעת הבישול.
  • להוסיף את כל המרכיבים למעט הכוסברה, המלח והקארי – לערבב ולבשל למשך רבע שעה.
  • להוריד את התבשיל מהאש, להוסיף את הכוסברה, המלח והקארי ולערבב.
  • להחזיר לאש ולבשל למשך שתי דקות נוספות.
  • מומלץ להגיש עם אורז בסמטי.
  • להגיש ולאכול בתיאבון.

מידע נוסף

משקל 1 kg
משקל נטו

1 ק"ג

כשרות

כשר פרווה בד"צ בית יוסף

חוות דעת

אין עדיין חוות דעת.

היה הראשון לכתוב סקירה “מונג דאל- Moong dal”

מוצרים נוספים