מונג דאל

מונג דאל (Mung Dal) הינה אחת מהקטניות המסורתיות והפופולאריות בהודו. המונג דאל מיובא מהודו ישירות אליכם, על ידי מהרג’ה ותוכלו למצוא אותו בחנויות הרשת באשדוד וברמלה.

למה לקנות אצלנו?
✔ שירות לקוחות אישי
✔ חוויה של טעמים מהודו

✔ 
מאות מוצרים ייחודיים

תיאור

מונג דאל (Mung Dal) – אחת מהקטניות המסורתיות והפופולאריות בהודו. אנו מייבאים עבורכם את המונג דאל היישר מהודו, ותוכלו למצוא אותו בחנויות מהרג’ה באשדוד וברמלה. המונג דאל מתאים לבישול של תבשילים הודיים מסורתיים, ובכלל לתבשילים טעימים ומזינים.

הקטנייה הנפלאה הזו היא ללא ספק אחת מהמזונות האהובים והבריאים מהמטבח ההודי ולה יתרונות תזונתיים רבים הטמונים בתכולת הסיבים העשירה שלה, בהיותה דלת שומן ודלת נתרן ועשירה במגוון של ויטמינים ומינרלים, כגון: סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ, ברזל, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין K ופנולים. כוס מונג דאל מבושל תעניק לגופכם 14 גרם חלבון!

והנה מתכון לתבשיל הודי חורפי – מונג דאל, שפורסם בעיתון הארץ.

מתכון לתבשיל הודי חורפי - מונג דאל

תבשיל מונג דאל הודי חורפי

מצרכים:

  • כוס מונג דאל (מש מקולף או עדשים חצויות)
  • 8 כוסות מים
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות חמאה הודית - גהי
  • 2 כפיות זרעי חרדל (שחור)
  • 2 כפיות של זרעי כמון
  • קוביית ג'ינג'ר הודי קפואה או 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי
  • חצי כפית אבקת כורכום
  • רבע כפית חלתית/הינג (חשוב להקפיד על הכמות על מנת למנוע טעם לוואי)
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • שתי כפיות מלח
  • עלי קארי (לא חובה אבל מומלץ)

תהליך ההכנה:

  • לשטוף את המונג דאל (מש חצוי ללא קליפה) או את העדשים.
  • להשרות במים בסיר כרבע שעה.
  • לבשל על אש בינונית למשך עשר דקות.
  • להסיר את הקצף שעולה בעת הבישול.
  • להוסיף את כל המרכיבים למעט הכוסברה, המלח והקארי - לערבב ולבשל למשך רבע שעה.
  • להוריד את התבשיל מהאש, להוסיף את הכוסברה, המלח והקארי ולערבב.
  • להחזיר לאש ולבשל למשך שתי דקות נוספות.
  • מומלץ להגיש עם אורז בסמטי.
  • להגיש ולאכול בתיאבון.

מידע נוסף

משקל 1 kg
משקל נטו

1 ק"ג

כשרות

כשר פרווה בד"צ בית יוסף

חוות דעת

אין עדיין חוות דעת.

היה הראשון לכתוב סקירה “מונג דאל”

מוצרים נוספים