תיאור
המטבח ההודי מאופיין במגוון תבלינים ארומטיים ומיוחדים. הודו היא תת יבשת וישנם סוגים שונים של מטבחים, לדוג’ האוכל הדרומי שונה מהאוכל הצפוני. דוגמא נוספת, המוסלמים בהודו אוכלים בשר ולרוב ההינדים מתבססים על קטניות וירקות. האיורוודה מאמינה שבנוסף להוספת טעם באוכל לתבלינים יש סגולות רפואיות שונות.
המשותף לכול המטבחים בתת היבשת הוא התבלינים.
פירוש המילה מסאלה הוא תערובת תבלינים, המאסלות נבדלות ביניהן בהרכב התבלינים ובמינונים השונים. בנוסף, איכות המאסלה נקבעת בהתאם לאיכות התבלינים המרכיבים אותה.
לנו במהרג’ה יש מתכונים משפחתיים אשר עברו מדור לדור. כל מתכון מוקפד במינון, הרכב ואיכות המוצרים.
קבלו מאיתנו מארז המכיל את שבעת הנפלאים:
קשמירי צ’ילי- הוא התבלין האהוב על המהרג’ה. הוא תבלין אשר נותן את צבעו האדום לאוכל יחד עם חריפות מעודנת.
תבלין לדגים- תבלין אשר מתבל את הדג בצורה מושלמת ומוסיף לו חריפות עדינה ביחד עם צבע, ניתן להכינו בתנור, בתבשיל או על האש.
ברייני מסאלה- תבלין לאורז עם תוספת כגון ירקות, בשר ועוף וכו’. תבלין אשר מכיל תבלינים חמים ועשירים המוסיפים המדייקים את טעמי המנה.
גארם מסאלה- תערובת תבלינים חמה אשר מוספת לכול מנה במטבח ההודי, הרפואה האירוודית מאמינה שהתבשיל מחמם את הגוף.
תבלין קארי- תבלין המשמש להכנת תבשילים וקדרות לצד האורז. לדוג’ לתבשיל הדאל מוסיפים קארי על מנת להעשיר את טעמו וצבעו.
בשר מסאלה- תערובת תבלינים לבשר אשר מוסיפה לו חריפות עדינה וטעם ייחודי. ניתן להכין בתנור, בתבשיל, או על האש.
צ’יקן מסאלה- תערובת תבלינים להכנת מנת הדגל ההודית ציקן טיקה. ניתן להכין בתנור, תבשיל ועל האש.
המארז מכיל את התבלינים הבאים:
קשמירי צ’ילי טחון- Kashmiri chilli powder
תבלין ברייני מסאלה- Biryani masala
תבלין גארם מסאלה- Garam masala