איך להכין צ’פטי

איך להכין צ’פטי

צ’פטי, לחם הודי קלאסי מקמח חיטה מלאה ATTA ללא שמרים
הצ’פטי הוא אחד מסוגי הלחם הפופולרים בתת היבשת ההודית, במסורת ההודית נהוג להכין בכל יום את הצ’פטי בסמוך לארוחה המרכזית של בני הבית
הרבה לקוחות שואלים אותנו איך מכינים צ’פטי?
אז השף של מהרג’ה משתף אתכם במתכון לצ’פטי

מצרכים:

  • 1/2 ק”ג קמח חיטה מלאה ATTA- לרכישה לחץ כאן
  • 300 מ”ל מים פושרים
  • 1 כף שמן צמחי (לא שמן זית)
 

תהליך ההכנה:

  • יוצרים גומה בקמח ומכניסים פנימה מים, מערבבים ושוב מוסיפים מים בהדרגה עד שנוצר כדור בצק אחיד (בהתחלה הבצק נדבק לידיים, זה בסדר כי בהמשך הכל מתגבש יחד)
  • שמים מעט שמן על הידיים ומצפים את כדור הבצק מכל הכיוונים
  • מניחים את הבצק למנוחה של כרבע שעה
  • יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס”מ
  • מקמחים מעט משטח לרידוד הבצק (ניתן להשתמש בנייר אפייה), מניחים את אחד העיגולים ומרדדים באמצעות מערוך (הצ’פטי צריך להיות דק אך לא דק מדי- 0.3 ס”מ)
  • מחממים היטב מחבת להכנת צ’פטי (TAWA) על להבה גדולה, מניחים את הצ’פטי במרכז המחבת ואופים משני הצדדים (הצ’פטי צריך להשחים מעט)
  • בעזרת מלקחיים מניחים את הצ’פטי על להבה גלויה למשך כמה שניות עד שהוא מתנפח ומסירים מהאש

להגיש ולאכול בתיאבון.

קבל הודעה שהמלאי חוזר נודיע לך באי-מייל כשהמוצר חוזר למלאי. אנא השאר כתובת אי-מייל בה את/ה זמינ/ה.
גלילה לראש העמוד

איזה מוצר לחפש?

משלוח חינם

בקנייה מעל 300 ₪ ועד 15 ק"ג

מימוש במעמד הרכישה

* שווי הטבה: 35 ₪ בכפוף לתקנון, אילת והערבה במשלוח מוזל