אורז בסמטי, אולי המוצר המוכר ביותר שיצא מתת היבשת ההודית , פירוש השם בסמטי הוא “אורז ריחני”.
פעמים רבות שואלים אותנו איך אנחנו מכינים את האורז הבסמטי שלנו “אחד-אחד”?
התשובה מחולקת ל-2, ראשית חשוב להשתמש באורז בסמטי איכותי ושנית שיטת הבישול.
השף של מהרג’ה משתף איתכם את המתכון שלו לאורז בסמטי

תהליך ההכנה:
- שוטפים את האורז היטב
- משרים את האורז במים למשך כרבע שעה (ניתן להשרות עד 6 שעות- הפעולה מסייעת לקבל אורז אוורירי ורך יותר)
- בסיר גדול מרתיחים את המים ומוסיפים את המלח והשמן
- כאשר המים רותחים, מוסיפים את האורז ומבשלים כ-10 דקות (ניתן לראות כי האורז מתארך ומתחיל לצוף על פני המים)
- מסננים את המים היטב
להגיש ולאכול בתיאבון.