מתכון לדוסה

מתכון לדוסה

דוסה היא המנה המזוהה ביותר עם דרום הודו, בלילת עדשים שחורות מקולפות (אורד אל) עם אורז ייחודי שיחד יוצרים קרפ גדול שניתן למלא בתבשילים שונים או פשוט לאכול כמו שהוא.

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות אורז לאידלי
  • 1/2 כוס עדשי אורד דאל
  • 3 כפות צ’נה דאל
  • כפית חילבה שלם
  • מים
  • כפית מלח
  • כף חמאת גהי

תהליך ההכנה:

  • את האורז והעדשים משרים במים בקערה אחת ואת הצ’נה דאל והחילבה בקערה נוספת למשך 6 שעות (המים צריכים לכסות את התכולה)
  • טוחנים את הכל במעבד מזון ומוסיפים מים בהדרגה, כוס אחת בכל פעם עד שנוצרת בלילה בדומה לבלילת פנקייק
  • מוסיפים את המלח
  • מכסים את הבלילה ומשאירים אותה לתסוס במשך הלילה (לא במקרר)
  • מחממים מחבת שטוחה ללא שוליים עם מעט חמאת גהי
  • בעזרת מצקת לוקחים מעט מהבלילה ויוצקים למרכז המחבת, בעזרת תחתית המצקת מתחילים לבצע תנועות מעגליות ממרכז המחבת לכיוון השוליים עד שנוצרת צורת הדוסה
  • מברישים את החלק הפנימי בחמאת גהי ומניחים את המילוי במרכז הדוסה
  • בזהירות מקפלים את שולי הדוסה למרכז
  • מסירים את הדוסה מהמחבת לצלחת

להגיש ולאכול בתיאבון

קבל הודעה שהמלאי חוזר נודיע לך באי-מייל כשהמוצר חוזר למלאי. אנא השאר כתובת אי-מייל בה את/ה זמינ/ה.
גלילה לראש העמוד

איזה מוצר לחפש?

משלוח חינם

בקנייה מעל 300 ₪ ועד 15 ק"ג

מימוש במעמד הרכישה

* שווי הטבה: 35 ₪ בכפוף לתקנון, אילת והערבה במשלוח מוזל