פואה (POHA) הם למעשה גרגירי אורז דחוסים, שם נוסף שבו מכירים את הפואה הוא רייספלקס (RICEFLEX).
לפואה שיטות הכנה רבות, המתכון הבא מביא לכם את הפואה בסגנון מתוק.
יהודים יוצאי הודו נוהגים להכין את הפואה בסגנון המתוק כמרכיב המרכזי בטקס המלידה המסורתי.
מצרכים:
- 1 כוס פואה- לרכישה לחץ כאן
- 1/4 כוס סוכר/ ג’אגרי טחון
- 2 כפיות גהי
- 1/4 כוס פתיתי קוקוס
- 1 כפית הל גרעינים טחון
- 1 כפית סוכר וניל
- 50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים

תהליך ההכנה:
- בעזרת מסננת מנפים את הפואה היטב ושוטפים תחת מים זורמים במשך 15 שניות
- מסננים את המים היטב ומעבירים את הפואה לקערת ערבוב גדולה
- מוסיפים את פתיתי הקוקוס ומערבבים
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב
- מוסיפים גהי, הל, סוכר וניל וממשיכים לערבב
- מוסיפים את השקדים, מערבבים ערבוב אחרון ומניחים בצד לכ-10 דקות
להגיש ולאכול בתיאבון.