מתכון לפקורה בצל

מתכון לפקורה בצל

פקורה, ירקות שונים במעטפת בלילת קמח חומוס אשר יחד מטוגנים בשמן עמוק.
מנות הפקורה השונות נפוצות בכל רחבי הודו והמהגרים ההודים לקחו איתם את המאכל האהוב לכל מקום אליו נסעו, כך הפכה הפקורה לאחת המנות המוכרות והאהובות ביותר במטבח ההודי.
השף של מהרג’ה גאה לחלוק איתכם את הגרסה שלו לפקורה בצל.

מצרכים:

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 1 כוס קמח חומוס בסן או קמח 5 קטניות- לרכישה לחץ כאן
  • 3 כפות קמח אורז- לרכישה לחץ כאן
  • 1 כפית כמון שלם
  • 1 כפית חרדל שחור
  • 1 כפית מחית שום
  • 1/2 כפית מחית ג’ינג’ר
  • 1 כפית פלפל קשמירי טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • חופן עלי כוסברה טריים
  • למי שאוהב חריף ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף אחד קצוץ דק

תהליך ההכנה:

  • בקערה, מפזרים היטב את רצועות הבצל כך שיפרדו האחת מהשניה,מוסיפים את המלח ומניחים בצד לכ-10 דקות
  • מוסיפים את השום, גינג’ר, כוסברה והתבלינים, מי שבוחר להוסיף פלפל ירוק חריף זה הזמן לשלב אותו ומערבבים היטב כך שהבצל יצופה בתבלינים.
  • מוסיפים את הקמחים והמים ולשים עם היד (חשוב- פעולת המעיכה/לישה עם היד הכרחית ולא ניתן לערבב עם כף)
  • מניחים את הבלילה בצד לכ-10 דקות
  • מחממים מחבת עם שמן עמוק (ניתן להשתמש בכל שמן צמחי)
  • לתוך השמן ניצוק מעט מהבלילה בעזרת כף (שימו לב- חתיכות הפקורה צריכות להיות קטנות- בערך הכמות שנכנסת בכף, אחרת הפקורה לא יתבשל מבפנים)
  • הפקורה מוכנה כאשר הצבע שלה זהוב כהה/חום, ניתן להסיר מהשמן
  • להגשה נקשט במעט עלי כוסברה טריים

להגיש ולאכול בתיאבון.

קבל הודעה שהמלאי חוזר נודיע לך באי-מייל כשהמוצר חוזר למלאי. אנא השאר כתובת אי-מייל בה את/ה זמינ/ה.
גלילה לראש העמוד

איזה מוצר לחפש?

משלוח חינם

בקנייה מעל 300 ₪ ועד 15 ק"ג

מימוש במעמד הרכישה

* שווי הטבה: 35 ₪ בכפוף לתקנון, אילת והערבה במשלוח מוזל