תבשיל תפו”א מטובל בכל הטוב שיש למטבח ההודי להציע.
ניתן להגיש את התבשיל לצד אורז בסמטי ופאפאדם, כמילוי למסאלה דוסה או לצפות בבלילת קמח חומוס ולטגן בטטה ואדה.
מצרכים:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 כפות גהי
- 1/2 כפית כמון שלם
- כפית חרדל שחור
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/4 כפית זנביל טחון
- חצי כוס עלי כוסברה קצוצים ללא גבעול

- מקלפים את תפו”א וחותכים לקוביות
- מבשלים עם מים ומלח עד שתפו”א חצי מבושלים (המזלג צריך להיכנס אך לא בקלות)
- מסננים את המים ומניחים את תפו”א בצד
- מחממים מחבת על אש בינונית עם חמאת גהי
- מוסיפים חרדל וכמון מטגנים למשך כחצי דקה
- מוסיפים את הפלפל הירוק ,כורכום והזנגביל (ניתן להוסיף עלי קארי)
- מערבבים ומבשלים למשך דקה
- מוסיפים את תפו”א שבושלו ומערבבים הכול יחד
- מועכים קלות את התבשיל
- מוסיפים את המלח והכוסברה ומערבבים היטב