מתכונים של אוכל הודי

מתכון לצ’טני אדום חריף אש!
צ’טני אדום, החריף מבין שלושת המטבלים הנפוצים במסעדות הודיות, לרוב מוגש לצד צ’טני ירוק וצ’טני תמרהינדי. משתלב נהדר עם סמוסה, בטטה ואדה

מתכון לצ’טני קוקוס
צ’טני קוקוס, מטבל שמקורו בדרום הודו ונפוץ בעיקר לצד אידלי ודוסה.ישנן גרסאות רבות לצ’טני קוקוס, חלקן חריפות יותר, חלקן מתוקות וכל אחת

מתכון לצ’טני ירוק
הצ’טני הירוק, אחד המטבלים היותר מוכרים במטבח ההודי שמוגש בכל ארוחה הודית לצד צ’טני תמרהינדי, צ’טני קוקוס, צ’טני חריף ועודהטעם הפרשי של

איך מכינים פאני פורי?
פאני פורי הוא מאכל רחוב פופולרי בכל תת היבשת ההודית. פאני-מים, פורי- כדורי בצק מטוגנים ונפוחים אשר יחד נאכלים עם עוד מגוון

איך מכינים אורז בסמטי?
אורז בסמטי, אולי המוצר המוכר ביותר שיצא מתת היבשת ההודית , פירוש השם בסמטי הוא “אורז ריחני”.פעמים רבות שואלים אותנו איך אנחנו

מתכון לפקורה בצל
פקורה, ירקות שונים במעטפת בלילת קמח חומוס אשר יחד מטוגנים בשמן עמוק.מנות הפקורה השונות נפוצות בכל רחבי הודו והמהגרים ההודים לקחו איתם

מתכון לגולב ג’אמון
גולב ג’אמון, קינוח חלבי מתוק המורכב מכדורי חלב וגהי מטוגנים, הכדורים מוגשים בנוזל סוכר טעים בטירוף שיחד יוצרים את אחד הקינוחים המוכרים

מתכון לתבשיל תפו”א
תבשיל תפו”א מטובל בכל הטוב שיש למטבח ההודי להציע. ניתן להגיש את התבשיל לצד אורז בסמטי ופאפאדם, כמילוי למסאלה דוסה או לצפות

מתכון לשאו מתוק
מתכון קליל ומהיר להכנת שאו מתוק בטעם זעפרן עם תוספות לבחירתכם מצרכים: 50 גרם אטריות שווין (יש לשבור את האטריות לחצי)- לרכישה

מתכון לפואה בסגנון מתוק
פואה (POHA) הם למעשה גרגירי אורז דחוסים, שם נוסף שבו מכירים את הפואה הוא רייספלקס (RICEFLEX). לפואה שיטות הכנה רבות, המתכון הבא

איך להכין צ’פטי
צ’פטי, לחם הודי קלאסי מקמח חיטה מלאה ATTA ללא שמרים הצ’פטי הוא אחד מסוגי הלחם הפופולרים בתת היבשת ההודית, במסורת ההודית נהוג

קארי ירקות
בדת ההינדו השולטת בהודו המטבח מורכב מאוכל צמחוני וטבעוני ובשל כך מנת הקארי ירקות נפוצה בהודו. את המנה ניתן להכיל מירקות שונים

עוף בקארי מדרס
מנת המדרס מגיעה מדרום הודו ושמה על שם העיר מדרס. במנת המדרס ניתן לשלב עוף, בשר וירקות אהובים. המנה מוגשת לצד אורז

צ’יקן טיקה מסאלה
צ’יקן טיקה מסאלה היא המנה המוכרת והמזוהה ביותר עם המטבח ההודי.בניגוד לדעה הרווחת המנה לא הומצאה בהודו אלא בבריטניה ויש הטוענים שמקורה

איך להכין פאפדם?
פאפדם הוא קרקר העשוי מעדשים שחורות מקולפותבתת היבשת ההודית הפאפדם משתלב כמעט בכל ארוחה, הוא נאכל בצד המנה, כחלק ממנה או סתם

צ’יקן טנדורי
מנת הטנדורי מגיעה במקור מפנגא’ב. קארי טנדורי היא המנה המפורסמת ביותר ברחבי הודו. העוף מקבל את טעמו וצבעו מהשרייתו במשך שעות במרינדה.

קארי רוגן ג’וש
מנת הרוגן גוש מגיעה במקור מקשמיר ופירושה הוא “לבשל בשמן”. מנה זאת היא המנה המרכזית במטבח הקשמירי. ישנן גרסאות שונות לקארי רוגן

מתכון לדוסה
דוסה היא המנה המזוהה ביותר עם דרום הודו, בלילת עדשים שחורות מקולפות (אורד אל) עם אורז ייחודי שיחד יוצרים קרפ גדול שניתן

מתכון לתבשיל דאל
תבשיל דאל צהוב מעדשי מונג דאל בתוספת תבלינים היא אחת המנות המבוקשות ביותר במסעדות הודיות נסו את תבשיל הדאל של מהרג’ה יחד